top

Trendek a bérszámfejtés körül: kiszervezni, avagy sem

20-30 fő feletti alkalmazotti létszám esetén szakképzett bérszámfejtőre, 100 fő felett pedig szakképzett társadalombiztosítási ügyintézőre is szüksége van a vállalkozásunknak. Hogy ez belsős kolléga legyen, vagy egy külső céget bízzunk meg ezen feladat ellátásával, vállalkozásonként más és más a helyes válasz.

Sok tényezőt figyelembe vesz egy cég, amikor elgondolkodik valamely tevékenysége kiszervezésén, de legfőképpen a költségek optimalizálása lebeg a szeme előtt. A rövid és hosszú távú célok eléréséhez azonban a munkavállalók elégedettsége is fontos, amelyhez hozzátartozik, hogy pontosan és határidőben kerül számfejtésre munkabérük, társadalombiztosítási ellátásuk, vagy egy munkáltatói igazolásra nem kell napokat várniuk. A munkabérét, egyéb ellátásait érintő kérdéseire pedig pontos és lehető leghamarabbi válaszokat kap. A cégvezetés pedig időben jut hozzá az őket érdeklő adatokhoz, riportokhoz, kimutatásokhoz.

Egy vállalkozás főtevékenységének, működésének, folyamatainak, szabályzatainak vizsgálata során sok információhoz jutunk, amely alapján eldönthető, hogy érdemes kiszervezni e feladatot, mert költségekben és ügyintézésben is hatékonyabb tud lenni egy külsős bérszámfejtő - mert magasan képzett, naprakész a tudása, és komoly tapasztalatokkal rendelkezik, vagy esetleg olyan bonyolult a bérszámfejtésünk, hogy az évek óta ebben dolgozó kolléga kicserélése is komoly zavarokat okozhat a gépezetben. Segítünk dönteni, vegye fel a kapcsolatot velünk.